Competitie uitleg

Deventer organisaties worden met de ondernemers competitie Deventer Scoort gestimuleerd om  hun expertise en netwerk in te zetten voor het vinden van een werkplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, de spelers van de teams.  De ambassadeurs worden daarbij geassisteerd door een coach van Eigen Kracht Deventer Vrouwen (een initiatief van Vrijwilligerscentrale Deventer), Eega, MatchPOinD (samenwerkingsverband Passend Onderwijs Deventer) en Deventer Werktalent.

Alle gedane acties en successen zijn uiteraard een beloning waard!

Denk daarbij aan het verspreiden van curriculum vitae’s van spelers, promotie op bedrijfssite, het organiseren van snuffeldagen, rondleidingen, stageplekken, werkervaringsplaatsen, training en een baan! Maar ook het arrangeren van kennismakingsgesprekken bij collega’s, als buddy adviseren of coachen bij een gesprek. Ook de spelers zelf kunnen punten verdienen door te beschrijven wat ze allemaal doen tijdens hun zoektocht naar werk. Want het vinden van

een baan, is hard werken. Op Deventer Scoort een beschrijving van de acties via nieuwsberichten, blogs, videodagboeken, et cetera.  Inclusief een ranglijst op basis van de toegekende punten voor elke actie, waarbij uiteraard het vinden van een baan de meeste punten oplevert. Aan het einde van de competitie, in december 2015, wint het beste team de Deventer Cup (MVO-prijs).

Moedig de teams vooral aan, en help ze waar mogelijk. Want het doel is en blijft: het scoren van werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Puntenscore

Zoals gezegd zijn met alle acties punten te verdienen, waarbij uiteraard het vinden van een werkplek de hoogste score oplevert. Hieronder een overzicht hoe de puntenscore globaal is opgebouwd. De toewijzing van het aantal punten wordt door de teams zelf gedaan met behulp van de community manager. Er is dus ruimte voor eigen interpretatie. Het ene resultaat is immers met meer moeite tot stand gekomen dan de andere. En om te winnen moet je samen scoren. Kortom de puntenopbouw moet met een kleine knipoog bekeken worden.

Plaatsingen van een speler

500 punten
Werkervaring plaatsen
1000 punten
Reguliere werkplekken
500 punten
Stageplaatsen
500 punten
Vrijwilligersbanen
500 punten
Opleidingstrajecten
10 pt.
Mention @ social media (twitter, facebook, linkedIn)
50 pt.
Artikel in media geïnitieerd vanuit Deventer Scoort
150 pt.
Artikel in media geïnitieerd door ambassadeur
150 pt.
Acties geïnitieerd door speler
50 pt.
Acties geïnitieerd door coach
100 pt.
aanleveren van nieuwe relaties voor DEVENTER SCOORT.NL
200 pt.
Presentatie bij netwerkorganisaties waar de ambassadeurs lid van zijn
200 pt.
Deelname aan videoblog of andere opmerkelijke PR-bijdrage
150 pt.
Acties geïnitieerd door ambassadeur

Scoor ook in Deventer!

Deel uw project, ideeën of vragen met vele anderen:

Word supporter